حصبه

تیفوئید چیست؟

حصبه یا تیفوئید یک بیماری عفونی است که در اثر عفونت باکتریال ایجاد میشود . این بیماری واگیردار بوده و از طریق آب و غذای آلوده به مدفوع شخص بیمار گسترش می یابد.این بیماری مختص انسانها بوده و در خون و روده ی افراد و سپس نقاط دیگر رشد کرده و تکثیر میشود.

علائم حصبه چیست؟

علائم بیماری پس از شش تا سی روز بعد از ابتلا بروز کرده و معمولا با تب بالا ،یبوست،درد شکم،ضعف،تهوع خفیف،بی اشتهایی و سردرد و درد استخوان همراه است.در بعضی بیماران لکه های قرمز پوستی و گیجی دیده شده و وقوع اسهال نیز معمول است.

راه های سرایت بیماری چیست؟

۱:سرایت مستقیم:پرستاران و مراقبان بیماران از راه دستهای خود آلوده میگردند.بنابراین اگر بهداشت و نظافت بعد از تماس با مریض رعایت شود آلودگی ناچیز خواهد شد.برخی از پزشکان حصبه را بیماری دستهای کثیف نامیده اند. ۲: سرایت غیر مستقیم:آب بهترین منبع آلودگی را تشکیل می دهد و این مطلب در آلودگی های لوله های آب یک محله یا یک قنات و آلوده کردن تعداد زیادی از افراد به اثبات میرسد.گذشته از آب، مواد غذایی،شیر و سبزیجات نیز ممکن است توسط آب آلوده گردند.

حصبه

 

نشانه های ابتلا کدامند؟

بیماری به آرامی شروع می شود تب مختصر،خستگی،سرگیجه،کوفتگی،کم خوابی،دهان تلخ و یبوست. به تدریج علائم شدت میابد بعلاوه سردرد شدید و درد پیشانی بوجود می اید. شکم نفخ پیدا کرده و کمی دردناک می شود،مخصوصا در پهلوی راست و پایین شکم درد محسوس می باشد یا بجای یبوست، اسهال فرا میرسد.طحال بزرگ میشود و گاهی خون دماغ وجود دارد.گاهی هذیان و بی خوابی وجود دارد و بیمار عطش زیاد دارد و لب ها و زبان خشک است.

بیشتر بخوانید  معتبرترین و بهترین مرکز مراقبت‌های ویژه در منزل

درمان حصبه چیست؟

۱:مایعات و الکترولیت:باید به مقدار کافی مایع رسانده شود و برای این منظور تشویق بیماران به نوشیدن مایعات زیاد لازم است. توجه به تعادل آب و الکترولیت از مهمترین اقدامات است ۲: درمان آنتی بیوتیکی: در مواردی که مقاومت آنتی بیوتیکی وجود ندارد میتوان از آنتی بیوتیک های مرسوم مانند سیپروفلوکساسین استفاده نمود. سفکسیم نیز بعنوان آنتی بیوتیک خوراکی مناسب است. ۳:جراحی:در صورت ایجاد شکاف یا سوراخ های ناشی از حصبه در دستگاه گوارش بیمار به خصوص در روده ها،بیمار احتیاج به جراحی خواهد داشت.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[مجموع رای ها: 0 میانگین امتیازها: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط ری کپچا و گوگل حفاظت می شود سیاست حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.