هدف از ارایه این موضوع ارتقای سطح دانش و آگاهی عمومی میباشد و در برخورد با زخمی که نیاز به پانسمان دارد عموم مردم دانش کافی داشته باشند. طبعا در اماکن عمومی و خصوصی به دفعات نیاز به آگاهی در مورد انجام پانسمان پیش آمده،لذا بصورت مختصر توضیحاتی ارایه میشود.
پانسمان یک پوشش است که از زخم محافظت میکندو به دو نوع باز و بسته تقسیم می گردد . هدف از انجام پانسمان بهبودی سریعتر زخم و جلوگیری از عفونت میباشد.در پانسمان بسته که عمدتا توسط همه افراد میتواند انجام شود پس از انجام اقدامات اولیه زخم با گاز استریل پوشانده میشود اما در پانسمان باز که برای آسیب های بیشتر پوست و عضله استفاده میگردد زخم بیمار بنا به شدت آسیب شستشو داده می شود و پس از استفاده از داروی مناسب روی آن پوشانده می شود.زخم های با آسیب زیاد که پوست و عضلات آسیب دیده اند گاهی نیاز به بخیه هم پیدا می کنند. زخم بستر می تواند مثال خوبی برای پانسمان باز باشد.
آیا پانسمان باز میتواند توسط عموم مردم انجام شود؟
قطعا پانسمان باز یک کار تخصصی است و کاملا تکنیک خاصی دارد و یک کارشناس مجرب پرستاری میتواند این کار را در منزل انجام دهدو با توجه به تنوع انواع زخم مسلما شیوه های پانسمان متفاوت میباشد.مثلا پانسمانی که توام با زخم خونریزی دهنده باشد باید بصورت فشاری انجام گردد.
آیا میدانید اولویت اول در شروع پانسمان چیست؟
بطور حتم شستشوی مرتب و تمیز نمودن زخم اولین مرحله پانسمان میباشد.
جهت پانسمان چه وسایلی مورد نیاز میباشد؟
وسایل مورد نیاز جهت انجام یک پانسمان استاندارد عبارتند از:
۱:پد یا گاز استریل
۲:باند
۳:چسب ضد حساسیت
۴:سرم شستشو
۵:محلول بتادین
نتیجه جهت پانسمان باز حتما از کارشناس مجرب استفاده شود تا از آسیب ها و خطرات احتمالی مانند ایجاد عفونت در اثر پانسمان غیر اصولی جلوگیری گردد و حتما از چسب ضد حساسیت استفاده شود زیرا این نوع چسب به سهولت پانسمان را فیکس نموده و از آسیب به پوست و موی بیمار جلوگیری می کند و به راحتی نیز جدا می گردد.