کلمه آسم از زبان یونانی گرفته شده است که معنای آن تنگی نفس میباشد و بیماری مزمن مجاری هوایی است که با واکنش بیش از حد مجاری هوایی به طیف وسیعی از محرک ها شناخته میشود و این پاسخ بیش از حد به التهاب و انسداد مجاری هوایی می انجامد.
علائم آسم چیست؟
علائم آسم زمانی بروز پیدا میکند که مجاری هوایی متورم شده و ماهیچه هایی که در اطرافشان قراردارد منقبض می شود. علاوه بر این مجاری هوایی با ترشحات مخاطی پر می شوند و همین موضوع باعث میشود که هوای کمتری وارد شش ها شود. این اتفاقات سبب بروز حملات آسم میشود که با سرفه های شدید و احساس گرفتگی در قفسه سینه همراه است.حملات آسم معمولا کوتاه مدت هستند و هر حمله از چند دقیقه تا چند ساعت طول می کشد. مهمترین علامت آسم خس خس سینه یا ویزینگ است.این بیماران نیاز به همراه داشتن تجهیزات پرتابل مانند پالس اکسیمتر و دستگاه اکسیژن ساز و در مراحل حاد پرستار دارند.
تصور بر این است که آسم ترکیبی از عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی ایجاد میشود. تشخیص آن معمولا بر اساس الگوی علائم،پاسخ به درمان در طول زمان و اسپیرومتری صورت میگیرد.
راه های درمان آسم چیست؟
۱:دارو های تسکین دهنده که این دارو ها را اصطلاحا دارو های گشاد کننده برونش می نامند.
۲: داروهای پیشگیری کننده که با کاهش التهاب در مجاری هوایی باعث کاهش تحریک پذیری آن ها میشوند.
۳:داروهای اورژانسی که در زمان بروز آسم حاد ،دو روش اورژانسی برای آن در دسترس است .اول استفاده از مقادیر زیاد دارو های مسکن و دوم استفاده از مقادیر زیاد یک داروی ضد التهاب .