هپاتیت چیست؟
هپاتیت به معنای التهاب در بافت کبد است و به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند.از عواملی که ایجاد هپاتیت میکنند می توان به افراط در مصرف الکل،اثر برخی داروها،آلودگی به باکتری و همچنین ویروس اشاره نمود. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی میگردد.
عامل بیماری هپاتیت چیست؟
عامل هپاتیت ویرال یا ویروسی، یک ویروس است و در ابتدا میتواند مثل یک سرماخوردگی بروز نماید. ولی بیماری مزمن هپاتیت سی بر عکس سرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان میتواند حیات بیمار را تهدید کند. بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع سی و بی علائمی ندارند. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان میدهند از قبیل خستگی،دل درد،لاغری شدید،درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی،ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز می کند که شامل تورم شکم،اندام ها ،یرقان و خونریزی های گوارشی است. لازم است به نوع دیگری از هپاتیت اشاره شود که بر اثر تخریب سلول های کبدی توسط سیستم دفاعی بدن صورت میپذیرد و به آن هپاتیت خود ایمنی یا اتوایمیون گفته میشود.
هپاتیت اتوایمیون چیست؟
هپاتیت اتوایمیون یاخود ایمنی،بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن،سلولهای کبدی را دچار التهاب می کند.
علل التهاب کبد کدام است؟
از علل التهاب کبد می توان به هپاتیت های ویروسی،استفاده از برخی از دارو ها و تجمع چربی در کبد اشاره کرد. در صورتی که این بیماری مزمن به موقع تشخیص داده نشده و درمان نشود کبد فرد دچار نارسایی شدید در عملکرد یا سیروز خواهد شد.
علائم هپاتیت چیست؟
۱:ضعف و خستگی۲:زردی یا یرقان۳:بی اشتهایی۴:درد روی ناحیه کبد۵:بزرگ شدن کبد۶:خارش۷:درد مفاصل۸:اختلالات قاعدگی در خانم ها
درمان هپاتیت چیست؟
درمان اصلی مبتلایان:۱:از طریق داروهای مهار کننده ایمنی است۲:تجوز سرم قندی۳:تغذیه مناسب۴:رعایت اصول بهداشتی