شکستگی استخوان سالانه برای میلیون ها نفر در سراسر کشور اتفاق می افتد. این شکستگی ها ممکن است مستقیم از روی عرض استخوان و یا در امتداد طول آن ایجاد شوند. شکستگی می تواند یک استخوان را به دو قسمت تقسیم نموده و یا آن را به چند قسمت تقسیم کند. این آسیب های دردناک معمولا در اثر آسیب های ورزشی، تصادفات رانندگی و زمین خوردن ایجاد میشوند و قابل بهبود هستند.
چند نوع شکستگی استخوان وجود دارد؟
۱: شکستگی بسته یا باز:در صورتی که شکستگی ایجاد شده پوست را نشکافد به آن شکستگی بسته می گویند،ولی اگر استخوان شکسته پوست را باز کند به آن شکستگی باز یا مرکب گفته میشود.
۲: شکستگی کامل:در این نوع شکستگی،استخوان به طور کامل به دو قسمت می شود.
۳:شکستگی جابجا شده:در این نوع شکستگی جایی که استخوان میشکند شکاف ایجاد می شود و غالبا این آسیب برای رفع شدن نیاز به جراحی دارد.
۴: شکستگی های جزیی: در این نوع شکستگی ها ، استخوان تنها ترک برداشته و دچار جابجایی نمیشود.
۵:شکستگی استرسی: شکستگی استرسی ، بدلیل وارد شدن مکرر نیروی بیش از ظرفیت استخوان همانند فشار وارد شده بر استخوان ورزشکاران،به مرور زمان باعث شکستگی آن می شود.
چه کسانی دچار شکستگی استخوان می شوند؟
شکستگی استخوان در همه افراد می تواند اتفاق بیافتد،اما در برخی شرایط خاص احتمال شکستن استخوان بیشتر میشود. شرایط پزشکی مانند ابتلا به بیماری پوکی استخوان نیز می تواند در شکستگی استخوان نقش داشته باشد.
علائم شکستگی استخوان کدام است؟
علائم شکستن استخوان شامل موارد زیر میباشد:
الف: ایجاد مشکل در هنگام استفاده از اندام
ب: برجستگی،خم شدن یا پیچ خوردگی قابل توجه و غیر معمول در استخوان
ج:درد شدید د:تورم
نحوه تشخیص شکستگی چیست؟
۱:تصویربرداری اشعه ایکس
۲:سی تی اسکن استخوان
۳: ام آر ای.
روشهای درمانی هنگام شکستن استخوان چیست؟
پزشک معمولا قسمتی که دچار شکستگی شده است را با گچ یا آتل می بندد. گچ ها ناحیه شکسته را به صورت سفت و سخت از تمام جهات محافظت می کنند، اما آتل استخوان را تنها از یک طرف محافظت میکند. اگر استخوان های کوچکتر مانند انگشتان دست و پا بشکند آنها را گچ نمیگیرند و از آتل برای بی حرکت ماندن آن استفاده می کنند. پزشکان گاهی اوقات ممکن است بیماران را مجبور به کشش کنند. این کشش استخوان را تراز میکند تا بهبود یابد. برخی از شکستگی ها ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند و لازم به توضیح می باشد زمان بهبودی استخوان شکسته از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به شدت آسیب بستگی دارد. به عنوان مثال در صورتی که پا دچار شکستگی شود مدت زمان بهبود استخوان از شکستگی بازو و مچ دست بیشتر طول می کشد