انجام طب کار در منزل

انجام طب کار در منزل

[vc_row][vc_column][vc_column_text]انجام طب کار در منزل

آزمایشات طب کار به مجموعه‌ای از آزمون‌ها و معاینات گفته می‌شود که افراد در هنگام جستجوی کار در یک شرکت ملزم به انجام آن‌ها هستند. این آزمایشات به همراه تکمیل فرم‌های لازم، طبق ماده 90 قانون تأمین اجتماعی الزامی هستند و در فرآیند استخدامی و دوره‌های دوره‌ای در داخل شرکت‌ها انجام می‌شوند. آزمایشات طب کار نقش مهمی در حفظ سلامت و رفاه کارکنان ایفا می‌کنند و تأمین محیط کاری سالم یکی از وظایف مسئولین کارفرمایی است.

آزمایش خون در طب کار

آزمایش خون در طب کار شامل تعدادی شاخص مختص به حرفه فرد است که به منظور ارزیابی سلامت و توانایی کاری و شرایط محیط کاری انجام می‌شود. این آزمایشات شامل موارد زیر می‌شوند:

  •  شمارش کامل خون (CBC): این آزمایش به بررسی تعداد و کیفیت اجزای خون مانند گلبول‌های سفید و قرمز، پلاکت‌ها و هموگلوبین می‌پردازد.
  •  کلسترول (Cholesterol): اندازه‌گیری سطح کلسترول در خون به منظور ارزیابی خطرات مرتبط با سلامت قلبی عروقی انجام می‌شود.
  •  اوره خون (BUN): این آزمایش به ارزیابی کارکرد کلیه‌ها می‌پردازد.
  •  آنزیم‌های کبدی (SGOT و SGPT): این آزمایش‌ها به ارزیابی عملکرد کبد و شناسایی مشکلات آن می‌پردازند.
  •  قند خون ناشتا (FBS): اندازه‌گیری سطح قند خون در حالت ناشتا برای تشخیص دقیق بیماری‌های مرتبط با قند خون انجام می‌شود.
  •  کراتینین (Cr): این آزمایش به ارزیابی کارکرد کلیه‌ها کمک می‌کند.
  •  تری گلیسیرید (TG): اندازه‌گیری سطح تری گلیسیرید برای ارزیابی خطرات مرتبط با سلامت قلبی عروقی انجام می‌شود.

آزمایشات خون در طب کار به عنوان یک ابزار ارزیابی جامع به کار می‌روند و تاثیراتی را که ممکن است بر سلامت کارکنان داشته باشند، شناسایی و کنترل می‌کنند. این آزمایشات به نظارت بر سلامت کلی فرد و شناسایی خطرات مرتبط با سلامت شغلی کمک می‌کنند و هیچ‌گز نباید نادیده گرفته شوند. همچنین، آزمایش اعتیاد نیز با استفاده از نمونه‌ای از ادرار به منظور شناسایی مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی انجام می‌شود.

هدف انجام آزمایش طب کار

آزمایش طب کار هدف ارزیابی جنبه‌های مختلف مرتبط با سلامت و ایمنی کارکنان در محیط کار را داراست. این شامل انجام تعیین وضعیت کلی سلامت کارکنان، ارزیابی توانایی آن‌ها برای اجرای وظایف شغلی به صورت مؤثر، شناسایی خطرات ممکن در محیط کار، و درک پیامدهای احتمالی داشتن کارکنان غیرسالم در محیط کار می‌باشد. با انجام این آزمون‌ها، هدف اصلی آگاه‌سازی کارکنان و شرکت درباره نگرانی‌های ایمنی و بهداشتی است که ممکن است بر عملکرد کارکنان تأثیر بگذارد. همچنین، ابراز اهمیت اجرای استانداردهای بهداشت و ایمنی به صورت جهانی نیز یکی از جنبه‌های اساسی آزمایشات طب کار است.

آزمایشات طب کار شامل چه آزمایشاتی است؟

آزمایشات طب کار:

در آزمایشات طب کار، تعدادی آزمایش و معاینه انجام می‌شود تا وضعیت سلامت و توانایی کارکنان در محیط کار بررسی شود. این آزمایشات به منظور حفظ سلامت و ایمنی کارکنان و پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و کاری انجام می‌شوند. زیرا مطمئناً شناسایی فردی که هم در سلامت کامل و هم عاری از هرگونه بیماری باشد، می‌تواند کاری چالش‌برانگیز و پرهزینه باشد.

– آزمایش ادرار:

آزمایش ادرار معمولاً برای بررسی اعتیاد فرد متقاضی کار انجام می‌شود. همچنین، این آزمایش به تشخیص بیماری‌های کلیوی، کبدی و دیابت نیز کمک می‌کند. بررسی اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا اعتیاد یک بیماری روانی است و ممکن است بر عملکرد فرد در شغلش تأثیر بگذارد.

– نوار قلب:

نوار قلب به منظور بررسی بیماری‌های قلبی استفاده می‌شود. این آزمایش برای افراد بالای ۳۵ سال اجباری است و از افراد زیر ۳۵ سال گرفته نمی‌شود. در این تست، فعالیت‌های الکتریکی قلب مانند ضربان و فرکانس قلب به‌وسیله الکترودهایی که به فرد متصل می‌شود اندازه‌گیری می‌شود. آریتمی یا غیرطبیعی بودن ضربان قلب از دلایل سکته قلبی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

– معاینات بینایی ‌سنجی:

عملکرد بینایی از موارد مهمی است که در آزمایش طب کار بررسی می‌شود. برخی از مشاغل با درصد بینایی کم هم قابل انجام است اما این آزمایش برای بررسی، کنترل و درمان مشکلات بینایی صورت می‌گیرد. بعضی از آزمایش‌های کاربردی در معاینات بینایی‌سنجی آزمایش طب کار شامل تیزبینی، میدان دید، دید عمق و دید رنگ است.

– شنوایی ‌سنجی:

این معاینات بیشتر در مشاغلی که سر و صدای زیادی دارند جهت تشخیص زودهنگام و پیشگیری از آسیب شنوایی انجام می‌شود. آزمایشات شنوایی‌سنجی به تشخیص مشکلات شنوایی کمک می‌کنند تا اقدامات پیشگیری و درمانی به موقع انجام شود.

– اسپیرومتری:

این آزمایش جهت بررسی مشکلات تنفسی و تعیین حجم ریه انجام می‌شود. این آزمایش به تشخیص بیماری‌های حاد تنفسی مانند آسم، برونشیت مزمن و سایر بیماری‌ها کمک می‌کند. انجام این آزمایش در مشاغلی که کارکنان با مواد شیمیایی مختلف سروکار دارند، مهم است.معاینات و تست‌های طب کار به عنوان یک ابزار مهم برای ارزیابی سلامت و ایمنی کارکنان در محیط کار تأکید می‌کنند و به کاهش خطرات و بهبود بهداشت و ایمنی کارکنان کمک می‌کنند. لطفاً توجه داشته باشید که مشاوره با پزشک متخصص برای تفسیر نتایج و توصیه‌های دقیق تر از این آزمون‌ها الزامی است.

مزایای آزمایش طب کار:

  1. شناسایی سلامت کارکنان: آزمایش طب کار به شرکت‌ها کمک می‌کند تا وضعیت سلامت عمومی کارکنان را شناسایی کنند. این به کمک کارفرمایان در ارتقاء سلامت و رفاه کارکنانشان مؤثر است.
  2. شناسایی بیماری‌های مختلف: این آزمایشات می‌توانند به شناسایی بیماری‌ها و مشکلات بهداشتی که ممکن است در آینده به بیماری‌های شغلی تبدیل شوند، کمک کنند. این به کمک بهبود شرایط کاری و جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با کار می‌آید.
  3. ارتقاء بهره‌وری: با شناسایی مشکلات بهداشتی و پیشگیری از آنها، شرکت‌ها می‌توانند بهره‌وری کارکنان را افزایش دهند. کارکنان سالم و با انگیزه بیشتری به انجام وظایف خود می‌پردازند.
  4. جلوگیری از انتقال بیماری‌ها: با شناسایی بیماری‌های مختلف و اقدامات پیشگیرانه، از انتقال بیماری‌ها به همکاران و مشتریان نیز جلوگیری می‌شود.
  5. مدیریت غیبت از کار: این آزمایشات می‌توانند به شرکت‌ها کمک کنند تا مشکلات بهداشتی کارکنان را به طور مستدام پیگیری کنند و در نتیجه غیبت از کار به دلیل بیماری‌های مرتبط با کار را کاهش دهند.

معاینات بازنشستگی طب کار:

معاینات بازنشستگی در واقعیت به دو دلیل مهم انجام می‌شوند:

شناسایی عوامل زیان‌آور در محیط کار:

افرادی که در محیط‌های کاری خاصی مانند محیط‌هایی با مواد شیمیایی مضر کار می‌کنند، ممکن است عوارض بهداشتی را در آینده تجربه کنند. معاینات بازنشستگی می‌توانند علائم و عوامل زیان‌آوری را تشخیص دهند.

پایش سلامت در بازنشستگی:

این آزمایشات برای افرادی که از کار بازنشسته می‌شوند، انجام می‌شوند تا سلامت آنها در دوران بازنشستگی را پایش کنند. اگر عوارض بهداشتی از کار به سمت بازنشستگی ادامه داشته باشند، اقدامات پیشگیرانه می‌توانند انجام شود.

زمان نتیجه ‌گیری

نتایج آزمایش انجام طب کار در منزل معمولاً در مدت یک روز کاری تا دو روز کاری پس از انجام آزمون‌ها آماده می‌شوند. این زمان ممکن است بسته به نوع معاینه و نیاز به تست‌های تکمیلی متغیر باشد.

پس از انجام آزمون‌های انجام طب کار در منزل، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که آیا فرد می‌تواند در شغل مورد نظر کار کند یا خیر. در صورت وجود مشکلات بهداشتی یا پیشنهاد تست‌های تکمیلی، این مسائل به شکل رسمی در پرونده پزشکی ثبت می‌شوند. همچنین، در صورتی که سلامت فرد در خطر نباشد، پزشک می‌تواند سلامتی او را تأیید کند یا توصیه‌های خاصی به او دهد. این تصمیمات در فرآیند استخدام و پیگیری‌های ادواری نیز تأثیر دارند.

لطفاً توجه داشته باشید که نیاز به مشورت با پزشک یا متخصص طب کار در مورد مسائل بهداشتی و پزشکی خاص دارید. از هرگونه مشکلات بهداشتی و پزشکی خود با پزشک خود مشورت کنید.همچنین میتوانید با کارشناسان ما در سهاطب در ارتباط باشید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

این مرکز قادر به ارائه خدمات انتقال بیمار همراه با کارشناسان پرستاری و بیهوشی زیر نظر پزشک، بوسیله آمبولانس کد دار یا ساده به تمام نقاط تهران و اقصی نقاط کشور می‌باشد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1675705393338{padding-right: 70px !important;padding-left: 70px !important;background-color: #0b2ba7 !important;}” el_class=”overlap-video mobc-plr30 moddarkhast”][vc_infobox title_tag=”h3″ title=”نیاز به کمک دارید؟” align=”text-center” title_color=”#ffffff”]

کافیست خدمت مورد نیاز خود را ثبت کنید و منتظر تماس کارشناسان ما بمانید.

[/vc_infobox][contact-form-7 id=”3313″][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *