تزریقات

تزریق چیست؟

مقدمه:تزریق به روشی از ورود داروی مایع استریل شده به درون بافت های بدن گفته میشود که معمولا توسط سرنگ یا سوزن نیز انجام میگیرد. تزریقات معمولا برای دارو هایی استفاده می شود که به تاثیر سریع در بدن نیاز دارند یا نباید توسط دستگاه گوارش هضم شوند.

معنای تزریقات ایمن چیست؟

تزریقات ایمن به معنای تزریقی است که :
۱: به دریافت کننده خدمت که بیمار است آسیب نزند
۲:به ارایه کنندگان که کارکنان خدمات بهداشتی درمانی هستند صدمه ای وارد نسازد.
۳:پسماند های آنباعث آسیب و زیان در جامعه و محیط زیست نشود.

تزریقات
Bearded grey haired senior man gets vaccination against coronavirus protects himself from virus wears spectacles and t shirt looks determined isolated over blue background. Safety for old people

تزریقات یکی از روش های شایع در تجویز دارو ها و مشتقات دارویی می باشد و بدیهی است در صورت عدم رعایت استانداردهای درمانی ،خطرات بالقوه و بالفعلی را بر ارایه کنندگان و مصرف کنندگان خدمات بهداشتی و درمانی و نیز جامعه تحمیل مینماید.تزریقات غیر ایمن می تواند سبب انتقال انواع پاتوژن ها از جمله ویروس ها ،باکتری ها قارچ ها و انگل ها شده و وقایع نا خواسته ای از جمله آبسه و یا واکنش های توکسیکی را در پی داشته باشد.استفاده مجدد از سرنگ و سرسوزن بیماران را در معرض عفونت مستقیم از طریق وسایل آلوده و یا غیر مستقیم از طریق ویال دارویی آلوده قرار می دهد.

اصول ایمنی کلی در انجام تزریقات کدام است؟

۱:رعایت بهداشت دست ۲:پوشیدن دستکش در مواقع ضروری ۳:استفاده از وسایل حفاظت فردی یک بار مصرف مثل دستکش ۴:آماده سازی و ضد عفونی پوست

متداول ترین انواع تزریقات عبارتند از :

تزریق زیر جلدی:دارو به درون لایه چربی زیر پوست تزریق می شود.
تزریق عضلانی:دارو به درون ماهیچه تزریق می شود.
تزریق داخل وریدی:دارو مستقیما درون رگ تزریق میشود.
تزریق داخل جلدی:این نوع تزریق بین لایه های پوست انجام میگیرد که معمولا برای موارد موضعی مانند واکسیناسیون تست آلرژی استفاده می شود. افرادی که واکسیناسیون کودکی خود را انجام داده اند تجربه ی این نوع تزریق را دارند. بدیهی است کلیه موارد مذکور در نزل و مراکز درمانی توسط کارشناس پرستاری انجام خواهد شد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[مجموع رای ها: 0 میانگین امتیازها: 0]
بیشتر بخوانید  جامع ترین راهنمای خرید فشارسنج: انواع و کاربرد ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط ری کپچا و گوگل حفاظت می شود سیاست حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.